Lesene stopnice na kovinsko osnovo

Če imate izdelano kovinsko podkonstrukcijo, vam lahko izdelamo leseno oblogo, ki prekrije nosilno konstrukcijo lesenih stopnic. To je lahko hitra in enostavna rešitev, vendar moramo paziti na nekatere stvari, ki jih bomo spodaj omenili:

– Nosilnost zagotovijo jekleni nosilci, ki so običajno pritrjeni v spodnjo in zgornjo armirano betonsko ploščo. Stopnice vijačimo iz spodje strani preko profila v les. Izvesti je mogoče tudi pokončne čelne ploskve. Nekoliko problemov pa nastane, kadar želimo narediti masivni rob ob steni. Ker se kovinski profili običajno nekoliko upogibajo (povsem drugače kot les), obstaja nevarnost kasnejšega škripanja stopnic.

– Poleg tega je takšne stopnice zelo težko v celoti obleči v les, zato večkrat, kadar ima stranka željo, da se ne vidi železa, le to odstranimo in naredimo komplet leseno stopnišče.

– Stopnice s kovinsko podkonstrukcijo so običajno pri hoji tudi veliko glasnejše kot ostale, še zlasti, kadar so zaprte zgoraj in spodaj. To lahko delno preprečimo tako, da vmesni prostor napolnimo z izolacijo.

Naš namig za lesene stopnice ...

... če razmišljate o lesenih stopnicah in o tem ali bi naredili kovinsko podkonstrukcijo ali ne, potem vam svetujemo, da naredite komplet lesene, ker so običajno bolje speljane, poleg tega pa so stroški enaki, če ne celo nižji.