Armiranobetonska osnova stopnic omogoča najbolj stabilne stopnice, ki jih na osnovo pritrdimo z lepljenjem na purpeno. Paziti moramo na ustrezno višino betona, kajti običajna debelina stopnic je 40 mm.

Slaba stran izvedbe stopnic na betonsko podkonstrukcijo je edino ta, da je potrebno narediti šablono za vsako trapezno stopnico, ki služi kot osnova za izdelavo.

Čela stopnic so lahko izvedena z lesom, v zadnjem času pa se uporabljajo tudi drugi materiali, na primer keramične ploščice ali pralna barva.

Rob ob steni lahko izdelamo iz letvic podobno kot s pomočjo keramičnih ploščic ali pa v obliki rame, ki se oblikuje po stopnicah.

Vidni rob ob stopnicah se običajno pleskarsko obdela s kitanjem in prebarva, lahko pa se tudi v celoti zapre z leseno ramo.

S pomočjo računalniškega programa, vam pri vas doma, pomagamo najti najboljšo rešitev za postavitev in izdelavo lesenih stopnic. Svetovali in izdelali vam bomo lesene stopnice, ki vam bodo v ponos, nam pa dobra popotnica za naprej. Za  izdelavo lesenih stopnišč najpogosteje uporabljamo naše domače, trde lesove listavcev, ki so preizkušeni in se dobro obnesejo v naših klimatskih razmerah.