Stopniščne ograje na lesenih stopnicah velikokrat kombiniramo z uporabo drugih materialov, kot so inox, aluminij ali steklo, ki lepoto lesa le še poudarijo. Stopnice so nepogrešljiv element v vsaki hiši, ki ga je nemogoče izdelovati v serijskih dimenzijah. Težimo k temu, da bodo vaše stopnice unikatne, saj bodo izdelane samo za vas, pri tem pa bomo uporabili serijske elemente, ki bodo pocenile projekt.

LESENE STOPNICE – osrčje vašega doma!

Les je »živ« material, ki ob nihanju temperature in vlage stalno niha, vseeno pa ga je mogoče ob upoštevanju njegovih zakonitosti vgraditi skoraj povsod.

S pomočjo računalniškega programa, vam pri vas doma, pomagamo najti najboljšo rešitev za postavitev in izdelavo lesenih stopnic. Svetovali in izdelali vam bomo lesene stopnice, ki vam bodo v ponos, nam pa dobra popotnica za naprej. Za  izdelavo lesenih stopnišč najpogosteje uporabljamo naše domače, trde lesove listavcev, ki so preizkušeni in se dobro obnesejo v naših klimatskih razmerah.

Les, ki ga uporabljamo za lesene stopnice: PARJENA BUKEV, JESEN in HRAST.
Stopnice je možno izdelati tudi iz lesa iglavcev, ki pa so mehkejši. Tukaj mislimo na  SIBIRSKI MACESEN in SMREKO.
Stopniščne ograje na lesenih stopnicah velikokrat kombiniramo z uporabo drugih materialov, kot so inox, aluminij ali steklo, ki lepoto lesa le še poudarijo.

V praksi so najpogostejše izvedbe lesenig stopnic:
Ravna lesena stopnišča  - model RA, Kotna lesena stopnišča – model KO, Polkrožna lesena stopnišča - model U