Lesene stopnice – osrčje vašega doma!

Stopnice so nepogrešljiv element v vsaki hiši, ki ga je nemogoče izdelovati v serijskih dimenzijah. Težimo k temu, da bodo vaše stopnice unikatne, saj bodo izdelane samo za vas, pri tem pa bomo uporabili serijske elemente, ki bodo pocenile projekt. Stopniščne ograje na lesenih stopnicah velikokrat kombiniramo z uporabo drugih materialov, kot so inox, aluminij ali steklo, ki lepoto lesa le še poudarijo.

Les je »živ« material, ki ob nihanju temperature in vlage stalno niha, vseeno pa ga je mogoče ob upoštevanju njegovih zakonitosti vgraditi skoraj povsod.

S pomočjo računalniškega programa

vam pri vas doma, pomagamo najti najboljšo rešitev za postavitev in izdelavo lesenih stopnic. Svetovali in izdelali vam bomo lesene stopnice, ki vam bodo v ponos, nam pa dobra popotnica za naprej.

Lesene stopnice

najpogosteje uporabljamo naše domače, trde lesove listavcev, ki so preizkušeni in se dobro obnesejo v naših klimatskih razmerah.
Les, ki ga uporabljamo za lesene stopnice: PARJENA BUKEV, JESEN in HRAST.
Stopnice je možno izdelati tudi iz lesa iglavcev, ki pa so mehkejši. Tukaj mislimo na les: SIBIRSKI MACESEN in SMREKO.

Ograja na stopnišču

je estetsko gledano pomembnejši del vašega lesenega stopnišča.

Ograje na lesenih stopnice poskrbijo za varnost pri uporabi lesenih stopnic, poleg tega pa doda tudi estetski končni izgled lesenim stopnicam, zato moramo stopniščni ograji posvetiti posebno posebno pozornost.

Stopniščne ograje na lesenih stopnicah so lahko lesene, velikokrat pa jih kombiniramo z uporabo drugih materialov, kot so inox, aluminij ali steklo, ki lepoto lesa le še poudarijo.

Izvedbe lesenih stopnic

V praksi so najpogostejše izvedbe lesenih stopnic:

Ravna lesena stopnišča  – model RA
Kotna lesena stopnišča – model KO
Polkrožna lesena stopnišča – model U